Nyheder fra anklagemyndigheden

Nyheder fra anklagemyndigheden
En skærpet indsats skal rette op på sagsbehandlingstiderne for vold, voldtægt og våbenkriminalitet 10-07-2018

Sagsbehandlingstiden for straffesager vedrørende vold, voldtægter og våbenbesiddelse (VVV-sager) har ikke været god nok i de senere år. De foreløbige tal fra 2018 tyder på, at det nu går langsomt fremad på flere områder.

Styrket indsats over for rettighedskriminalitet bliver samlet hos SØIK 06-07-2018

Justitsministeren har besluttet at samle efterforskning og strafferetlig behandling af IPR-kriminalitet hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

Anklagemyndigheden rejser historisk opløsningssag mod bandegrupperingen Loyal to Familia 28-06-2018

Justitsministeren har tiltrådt Rigsadvokatens indstilling om at rejse en opløsningssag mod bandegrupperingen Loyal to Familia efter grundlovens § 78.

Kirsten Dyrman bliver indstillet som ny statsadvokat i Viborg 28-06-2018

Direktøren for Den Uafhængige Politiklagemyndighed Kirsten Dyrman bliver indstillet som ny chef for Statsadvokaten i Viborg.

Langt færre bliver varetægtsfængslet i isolation 26-06-2018

De seneste 16 år er antallet af isolationsfængslede samlet faldet med hele 97 procent. Det viser en ny redegørelse fra Rigsadvokaten.

Tibetsag: Statsadvokat genåbner efterforskning 15-06-2018

Statsadvokaten i København genåbner nu den strafferetlige efterforskning i Tibetsagen.

Anklagemyndighedens håndtering af dine personoplysninger i forbindelse med nyhedsabonnement 11-06-2018

Du abonnerer på nyheder fra anklagemyndigheden. Under henvisning til EU’s Persondataforordning skal vi gøre opmærksom på, at anklagemyndigheden indsamler og opbevarer oplysninger om dit navn, e-mail og organisation. Det skal understreges, at disse oplysninger udelukkende anvendes til at udsende nyheder og deles ikke med andre.

Behandlingen af sager om overtrædelse af køre- og hviletid bliver genoptaget 08-06-2018

I september 2017 valgte Rigsadvokaten at sætte køre- og hviletidssager i bero, indtil en ny IT-løsning var udviklet, og en ændring af loven på området dermed kunne føres ud i livet. Loven er nu trådt i kraft, og den videre behandling af sagerne bliver genoptaget.