Nyheder fra anklagemyndigheden

Nyheder fra anklagemyndigheden
Fire personer tiltales for at have forsøgt at tilslutte sig IS 16-05-2018

Efter indstilling fra Københavns Vestegns Politi, Statsadvokaten i København og Rigsadvokaten tiltræder justitsministeren, at der rejses tiltale mod to kvinder og to mænd for overtrædelse af straffelovens paragraf 114 e om fremme af terrorvirksomhed.

Tibetsag: To politiledere tiltalt for falsk forklaring 01-05-2018

Statsadvokaten rejser nu straffesag mod to politiledere, der er tiltalt for at afgive falsk forklaring for retten om Tibetsagen. Ingen andre politiansatte vil blive retsforfulgt for strafbare forhold i forbindelse med Tibetsagen.

Pirat-tv fører til 28 ransagninger og anholdelse 18-04-2018

SØIK har som led i en omfattende aktion mod ulovligt pirat-tv foretaget ransagning af 28 adresser. Interesseorganisation vurderer, at 50.000 personer ser ulovligt tv i Danmark.
 

Vidnesagen: Anklager tiltalt for tjenestemisbrug 11-04-2018

En 45-årig anklager bliver tiltalt for at misbruge sin stilling, lyve over for retten og forsøg på medvirken til falsk forklaring. Rigsadvokaten skærper nu betingelserne for anklageres kontakt med vidner.

Hesalight-direktør svindeltiltalt for over 500 millioner kroner 10-04-2018

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) rejser nu tiltale mod den daværende direktør i Hesalight for omfattende økonomisk kriminalitet.

Oplev anklagemyndigheden i en interaktiv retssag 21-03-2018

Hvor går grænserne for nødværge? Anklagemyndigheden er selvfølgelig med, når tænketanken Justitia i samarbejde med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX afvikler en interaktiv retssag, hvor det er publikum, der er dommer.

600 kasser med kopi-tøj beslaglagt under landsdækkende aktion 16-03-2018

Torsdag ransagede SØIK i samarbejde med politiet på syv adresser over hele landet. I Silkeborg blev 600 flyttekasser fyldt med formodede kopier af kendte tøjmærker beslaglagt, og en 39-årig mand er blevet fængslet i fire uger. Varerne skulle angiveligt sælges via Facebook og på kræmmermarkeder.

Rigsadvokaten: LTF-leder skal for Højesteret 15-03-2018

Anklagemyndigheden vil have Højesteret til at tage stilling til, om lederen af LTF kan udvises af Danmark. Rigsadvokaten søger derfor Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret.